ASDAL BYGDA              Flere bilder klikk her

 Asdal bygda ligger nord i Bamble Kommune og er en av de siste gårdene før en kommer til Rafnes gård og Herre. Det er ca 4 km til Herre og ca 7 km til Rugtvedt. Rugtvedt ligger ved søndre munningen av Bamble tunnelen som har forbindelse med Grenland Brua på E 18. Bortsett fra det første bildet er alle tatt fra en ås som heter Vardeåsen eller Valås på lokalt språk. Denne åsen inngikk antakelig i det gamle varslingsystemet. Derfra kan vi se hele skjærgården i sydøst og Porsgrunn og omegn i nordøst. Rett øst for oss ligget Frierfjorden og Borealis fabrikker. Vest for oss er det stort sett bare skog og vann  helt til Drangedal.

 Hjem     

Patchwork

Slektsiden

 Nedre Asdal - Gnr 7 bruksnr 1

I 1929 kjøpte Johannes Jensen denne gården. Han var Anne-Lise's morfar og kom fra Råde i Østfold. Han var gift med Kristine Marie Andreasdatter fra Hvaler i Østfold. I dag er den Jonn Georg Findal Johansen som eier gården. Han er Anne-Lise's nevø og den fjerde generasjonen på gården. Han har leid bort jorda, men driver selv i skogen.

 

 Nedre Asdal - Gnr 7 bruksnr 1 og 43

I 1982 ble det skilt ut to boligtomter, hvor vi bygde på den ene. Du ser huset vårt til venstre i bildet. Den gangen var det altså hvit. Vi grenser i nord mot Tveten og i Øst mot bruksnr 2. Det ble bygd vei mellom Tveten og Asdal i 1975. I riktig gamledager gikk veien fra Herre og videre utover i Bamble over Tveten og bak huset vårt. I bakgrunn på bildet sees røyken fra Hydro's anlegg på Herøya, og bak der ligger Porsgrunn.

 

 Nedre Asdal - Gnr 7 bruksnr 2

Denne gården eier og drives av Torbjørn Kleven. Han har satset på eggeproduksjon og korn.

 

 Øvre Asdal - Gnr 8 bruksnr 1 og 2

Bruksnr 1 ligger lengst vekk på bildet. Bak gården ser vi litt av Frier og Saltboden fyrlykt. Det blir da Heistad området. Idag forpakter Anders Kristian Asdal gården av sin onkel Terje Asdal.

Bruksnr 2 ligger rett under Valås og blir drevet Olav Asdal

 
 Natur bilder fra Asdal, klikk her  

 Fotograf: Tore Granly